Primaria Botosani atrage prima finantare din fondurile structurale

Primaria Botosani va moderniza peste 13 kilometri de strazi din municipiu, in baza unui proiect finantat din fondurile structurale acordate de Uniunea Europeana, a declarat primarul Catalin Flutur.

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord- Est a aprobat finantarea proiectului “Reabilitare si modernizare strazi urbane in municipiul Botosani” depus de Primaria Botosani, care are o valoare de 33 milioane de lei. Proiectul prevede modernizarea infrastructurii de transport local in vederea asigurarii unor cai rutiere care sa preia traficul greu. Astfel, va fi creat un drum ocolitor care sa faca legatura intre trei dintre cele mai importante intrari si iesiri din municipiul Botosani, spre si dinspre Iasi, Suceava si Dorohoi. Pe langa calea de rulare, vor fi modernizate trotuarele si vor fi create benzi pentru biciclisti.

“Din acest moment putem spune ca si pentru judetul Botosani, si pentru municipiul Botosani am deschis calea spre accesarea fondurilor structurale. Acesti bani rezolva probleme grave de infrastructura, insa aduc si avantaje de natura sociala si economica”, a afirmat Flutur. Proiectul urmeaza sa se deruleze pe o perioada de 30 de luni, iar autoritatile locale spera ca lucrarile efective sa inceapa pana la sfarsitul acestui an.

Sursa: Portalul National De Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.