IMM-urile vor putea accesa fonduri structurale de peste un miliard de euro

IMM-urile din Romania vor putea accesa in urmatorii patru ani fonduri structurale de peste un miliard de euro. Ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL), Ovidiu Silaghi, a precizat ca vor primi finantare 3 tipuri de proiecte: consultanta, investitii mici si investitii mari. Suma investita va reprezenta 60% fonduri europene si 40% fonduri proprii.

Pentru contributia proprie de 40% pot fi accesate credite bancare. Ghidul aplicantului a fost intocmit inca din luna octombrie, dar nu a putut fi lansat pana acum deoarece a suferit numeroase ajustari.

Ministrul Ovidiu Silaghi a participat, la Bistrita, la seminarul “Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor 2008” la care autoritatile locale si judetene, oameni de afaceri si reprezentanti ai unor banci care au in pachete oferte pentru finantarea IMM-urilor au discutat despre solutii de comunicatii mobile si fixe, solutii de infrastructura pentru afaceri si de recuperare a creantelor, dar si posibilitati de promovare a exporturilor.

Sursa: BankNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.