Iasi: Proiect transfrontalier in domeniul educatie

Scoala Ion Creanga din Iasi va lansa oficial, in data de 27 martie 2008, in parteneriat cu Liceul Mihai Eminescu din Chisinau, un proiect educational finantat de Uniunea Europeana prin Programul de Vecinatate Romania – Moldova 2004 – 2006, Phare CBC 2005.

Scolile implicate in realizarea proiectului ce se va derula sub genericul “Cultura individuala si colectiva – valoare europeana” sunt interesate sa valorifice potentialul educativ al patrimoniului cultural identificat pe ambele maluri ale Prutului pentru a veni in intampinarea dorintei tinerei generatii de a-si ridica nivelul de cultura prin cunoasterea nemijlocita a acestor valori. Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni. Grupul tinta este format dintr-un numar de 80 elevi, coordonati de 9 cadre didactice din cele doua scoli.

Grupul din Republica Moldova care va sosi la Iasi pe data de 27 martie este format din 20 de elevi si 5 profesori. Ei vor participa, timp de trei zile, impreuna cu elevi si cadre didactice de la Scoala Ion Creanga, la activitati didactice demonstrative, precum si la o activitate extrascolara desfasurata in parteneriat cu Complexul Muzeal National “Moldova” din Iasi. Va avea loc o excursie de studiu in judetele Iasi si Botosani; vor fi vizitate si alte obiective culturale din orasul Iasi. Tot acum va fi lansata revista scolara “Radacini”, realizata in parteneriat de catre elevii si cadrele didactice implicate in proiect.

Persoana de contact:

Lucia Cimpeanu, directorul Scolii Ion Creanga

Tel./fax. 0232 244330

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.