4,7 milioane de euro pentru turismul din Rasnov

1 milion de euro pentru infrastructura Cetatii Rasnov. Atat au alocat autoritatile locale si judetene pentru introducerea apei, a canalizarii, pentru refacerea pavajului la drumul catre Cetate si pentru iluminatul public. Primarul orasului, Adrian Vestea, a precizat ca lucrarile la infrastructura vor fi finalizate pana la jumatatea lunii mai.

De asemenea, o alta investitie, de aproximativ 3,7 milioane de euro, care va fi realizata de Primaria Rasnov in colaborare cu Consiliul Judetean Brasov, vizeaza lucrarile de constructie a unui trenulet de epoca ce va fi pus la dispozitia turistilor care vin la Brasov si vor sa viziteze si cetatuia de la Rasnov.

Ministerul Transportului a cedat administratiei judetene o locomotiva din patrimoniu, de tip Pacific, folosita in anii 1800, care va tracta patru vagoane de tip Pullman. In cursul acestui an, traseul trenuletului va fi prelungit astfel incat sa fie usor accesibil in cadrul unui tur al cetatilor si Castelul Bran.

“Este vorba despre un traseu turistic de 11 pana la 13 kilometri, care urmeaza sa fie parcurs de o mocanita cu vagoane vechi de peste o suta de ani. Dorim sa facem minimum trei gari. Dupa calculele noastre, aceasta investitie se va amortiza rapid, in maximum doi ani”, sustine Aristotel Cancescu.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.