Desfiintarea CNAFP va afecta piscicultura

Presedintele Companiei Nationale pentru Administrarea Fondului Piscicol (CNAFP), Corneliu Popescu, considera ca decizia guvernului de a desfiinta aceasta companie, incepand cu data de 9 aprilie, va avea efecte negative asupra pisciculturii si acvaculturii din Romania.

“Prin aceasta decizie, se face un rau sectorului de pescuit si acvacultura. Nu cred ca decizia ma viza pe mine, pentru ca eu puteam sa fiu schimbat printr-un ordin. Cred ca primul efect pe termen scurt va fi blocarea accesarilor fondurilor europene”, a declarat Popescu.

Seful CNAFP este de parere ca transferul tuturor documentelor si prerogativelor de la CNAFP la Agentia Domeniilor Statului se va face intr-o perioada nu foarte scurta, timp in care activitatea piscicola va avea de suferit. “Cu ajutorul CNAFP, Romania a atras din fondurile de preaderare circa doua miliarde de euro. Acest proces ar trebui sa continue. In plus, nu trebuie uitat ca aceeasi companie a infiintat primele femre de sturioni din tara”, a afirmat Popescu.

CNAFP a fost desfiintata in baza unei ordonante de urgenta publicata in Monitorul Oficial din 10 martie, care intra in vigoare incepand cu 9 aprilie.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.