Un nou apel pentru propuneri de proiecte

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si-a propus sa lanseze, impreuna cu Organismele Intermediare desemnate, in data de 16 aprilie 2008, cererile de propuneri de proiecte de grant (cu valoare cuprinsa intre minim 50.000 si maxim 500.000 euro).

De asemenea, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane va lansa in luna mai 2008 cererile de propuneri de proiecte strategice (cu valoare cuprinsa intre minim 500.000 si maxim 5.000.000 euro).

Joi, 20 martie 2008, ora 17.00, s-a incheiat prima runda a cererilor de propuneri de proiecte finantate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) 2007-2013. Cererile de propuneri de proiecte au fost lansate in data de 15 februarie 2008, cu ocazia vizitei oficiale in Romania a Comisarului European pentru Ocupare, Afaceri Sociale si Egalitate de Sanse, domnul Vladimir SPIDLA.

Rezultatul deschiderii primelor linii de finantarea din Fondul Social European evidentiaza un mare interes pentru acest program: au fost transmise electronic 276 cereri de finantare de catre 234 promotori de proiecte. AMPOSDRU va incepe procesul de evaluare a tuturor cererilor de finantare primite, proces ce urmeaza a fi finalizat in scurt timp, aproximativ o luna. Rezultatele procesului de evaluare vor fi publicate pe pagina de internet a AMPOSDRU si vor fi disponibile pentru publicul larg.

Cererile de finantare transmise au o valoare aproximativa de 2.300.000.000 lei (623 milioane euro), din care, in medie, 96% reprezinta asistenta financiara nerambursabila (din Fondul Social European si co-finantare nationala) si 4% reprezinta contributia beneficiarilor. Fiecare proiect poate avea o valoare cuprinsa intre minim 1.850.000 si maxim 18.500.000 lei, respectiv minim 500.000 si maxim 5.000.000 euro.

Participarea la aceste cereri de propuneri de proiecte a fost deosebit de mare: 1.321 promotori de proiecte s-au inregistrat in sistemul informatic si au conceput 4.594 idei de proiecte. Apelul s-a adresat tipurilor de proiecte in cadrul a 15 domenii majore de interventie din POS DRU 2007-2013, avandu-se in vedere interventii pentru:

– Dezvoltarea sistemelor de educatie si formare profesionala: “Educatie mai buna pentru toti”, “Universitate pentru viitor”, “Profesionisti in educatie si formare”, “Calificari europene”, “Scoala doctorala”;

– Tranzitia de la scoala la viata activa: “Invata o meserie”;

– Prevenirea parasirii timpurii a scolii: “A doua sansa in educatie”;

– Adaptabilitatea fortei de munca si promovarea antreprenoriatului: “Fii intreprinzator!” si “Actionam impreuna”;

– Dezvoltarea serviciilor publice de ocupare: “Calitate in serviciile de ocupare” si “Profesionisti in piata muncii”;

– Dezvoltarea fortei de munca in mediul rural: “Mediul rural – oportunitati de ocupare”;
incluziunea sociala: “Pentru o viata mai buna”, “Impreuna pe piata muncii” si “Sanse egale si respect”.

POS DRU 2007-2013 este finantat de Fondul Social European si de Guvernul Romaniei si are ca principal obiectiv investitia in oameni, imbunatatirea competentelor, asigurarea calitatii in educatie si formare profesionala, identificarea unor locuri de munca mai bune, adaptabilitatea fortei de munca si a intreprinderilor pentru a se asigura competitia pe noua piata globala a muncii si asistarea persoanelor din grupurile vulnerabile pentru a se integra pe piata muncii.

Sursa: Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.