In conferintele BTL Design, companiile au explicat IMM-urilor botosanene si vasluiene, solutiile adaptate lor

La Botosani si Vaslui, conferintele Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor, au facut etapa saptamana trecuta. Ministrul Ovidiu Silaghi a avut un dialog lung si constructiv cu IMM-urile prezente in sala.

Pe 27 martie la Botosani, conferinta “Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor”, a reunit peste o suta de intreprinzatori din judet, la Sala de Marmura a Teatrului Mihai Eminescu. Oficialitatile locale au dat startul conferintei, alaturi de Ovidiu Silaghi, Ministrul IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale.

Partenerii conferintei au fost BRD, BCR, Eximbank, CEC, FNCGIMM, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL MediaCom si BTL Promotion.

Ministrul a anuntat ca luni, 31 martie, va fi lansat Ghidul solicitantului pentru fondul de crestere a competitivitatii economice, pe baza acestuia intreprinzatorii putand intocmi proiectele pentru obtinerea finantarilor.

O delegatie importanta din Ministerul IMM-urilor a fost prezenta, ca la fiecare din etapele conferintelor BTL Design, caci seria de forumuri se desfasoara si cu titlul “Programe guvernamentale de promovare a exportului”. Ei au explicat in plenara a doua care sunt beneficiile si programele guvernamentale pe care le pot accesa IMM-urile. Sunt instrumente puse la dispozitia intreprinzatorilor de catre minister, si pot fi accesate. Programele de sprijinirea exporturilor pot oferi o cale de dezvoltare a oricarei afaceri.

A doua zi, pe 28 martie, la Vaslui, reprezentanti ai IMM-urilor vasluiene au avut ocazia sa se intalneasca cu ministrul Ovidiu Silaghi, al IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale. Ministrul a amintit ca Romania are de absorbit in total 32 de miliarde de euro. “Experienta altor tari care au beneficiat de fonduri europene, cum ar fi Spania, arata ca pentru fiecare euro venit din fonduri europene, este atras cel putin un alt euro din investitii private directe. Vom avea deci 64 de miliarde de euro. Trebuie sa fim destepti si sa stim cum sa-i valorificam”, a spus ministrul.

In plenara intai, Eximbank a explicat cum vine in sprijinul IMM-urilor exportatoare, FNCGIMM au prezentat produsele destinate acestui segment. BRD a pledat pentru adoptarea solutiilor potrivite de catre fiecare IMM, BCR a aratat cat de receptiv este cel mai nou birou al bancii, EU Office BCR.
Expertii din Ministerul IMM-urilor au fost si in Vaslui fata in fata cu oamenii de afaceri locali pentru a le explica in detaliu programele ce le sunt destinate.

Partenerii conferintei de la Vaslui au fost BRD, BCR, Eximbank, FNCGIMM, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL MediaCom si BTL Promotion.

Radu Ion, manager al BTL Design considera ca “Aceste forumuri sunt din ce in ce mai necesare. Oamenii de afaceri au nevoie sa auda ce fel de solutii le sunt dedicate de catre banci sau companii de comunicatii, ce programe pot accesa, in ce fel sunt sprijiniti de catre minister. Iar platfoma de comunicare constituita de conferintele locale este cea mai buna solutie pentru informarea IMM-urilor din tara.”

Urmatoarele conferinte BTL Design vor avea loc la Constanta si Tulcea, pe 3 si 4 aprilie 2008.

Orice alte detalii, ca si fotografii de la evenimentele trecute, puteti sa gasiti la www.btldesign.ro.

Despre programul “Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor”

Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor este un program marca BTL Design. Programul a fost initiat de BTL Design in 2006, avand ca intentie aducerea catre IMM-urile din intreaga tara a informatiilor de care au nevoie in contextul aderarii europene. Conferintele au debutat in martie 2006, si isi propun ca in 4 ani sa parcurga cele 41 de judete ale Romaniei. Prima etapa a fost Bihor, pe 29 martie 2006. In 2006 au avut loc 10 etape ale acestor conferinte, in 2007 au fost 12 editii, iar in 2008 vor avea loc 26 de etape. Lucrarile conferintelor sunt structurate in doua plenare.

Prima se numeste “Solutii pentru eficientizarea afacerii. Solutii de transmisii de date cablu/wireless. Solutii comunicatii mobile si fixe. Solutii internet. Solutii de infrastructura pentru afaceri. Solutii de promovare. Solutii de pensii private. Solutii de resurse umane. Solutii de recuperare a creantelor”, si prezinta toata gama de solutii destinate IMM-urilor si care sunt necesare pentru dezvoltarea afacerii proprii. Sunt directii pe care intreprinzatorii le pot adopta pentru a le facilita munca, si in consecinta pentru a creste competitivitatea, ceea ce duce si la sporirea cifrei de afaceri.
Plenara a doua trateaza “Solutii financiare pentru dezvoltarea afacerii.

Oferte de creditare, programe de finantare, oferte de finantare bancara pentru IMM-uri, finantare din fonduri structurale si de coeziune”. Aceasta cuprinde solutii oferite de banci specifice pentru sectorul IMM-urilor, precum si finantari europene, explicatii de la experti pentru accesarea finantarilor destinate acestui sector, detalii despre planul operational regional 2007-2013.

Accesul IMM-urilor la conferinta este gratuit, simpozioanele dorindu-se o platforma eficienta de comunicare intre providerii de solutii pentru IMM-uri (in oricare domeniu), si intreprinzatorii locali, cu care acestia pot veni in contact cu aceasta ocazie.

Partenerii BTL Design la organizarea acestor conferinte sunt firme mari, care concep si dezvolta solutii pentru IMM-uri. In decursul timpului, printre acesti parteneri putem numara Vodafone, Orange, UPC, CG&GC IT, Genesys, Siveco, Coface Romania, Credit Europe Bank, BCR, OTP Bank, BRD, Eximbank, Alpha Bank, Sodexho Pass, si altii.

Despre BTL Design

Din 2003 BTL Design este specializat in promovarea B2B si este unul dintre mari organizatori de evenimente de afaceri din tara. Are deasemenea o oferta variata de servicii: publicitate “below the line”, publicitate neconventionala, realizare de strategii complexe de comunicare si relatii publice, oferirea de suport logistic pentru organizarea unor intalniri societatea civila – administratie publica (factori politici, sociali, mediu de afaceri), organizarea unor evenimente speciale (conferinte, mese rotunde, workshop-uri), elaborarea mapelor de presa, concepere conferinte, seminarii, gestionarea relatiilor cu mass-media (interviuri, realizarea de poze, articole).

Aria de activitate a societatii se extinde in functie de cerintele fiecarui client. BTL Design realizeaza campanii publicitare care au efecte imediate, corelate cu ajutorul acordat clientilor pentru realizarea obiectivelor pe termen lung.

Pentru mai multe detalii:

Gabriela Malcinschi

Telefon 0724229024

E-mail: [email protected]
[email protected]

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.