Turismul din Bucovina, revigorat cu bani europeni

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gavril Marza, a declarat ca, Suceava si Radauti vor realiza cateva proiecte comune, unul dintre ele referindu-se la promovarea produselor bucovinene.

CJ Suceava a obtinut aprobarea preliminara pentru alte doua proiecte, in cadrul Programului de Vecinatate Romania – Ucraina, Phare CBC 2006. Unul dintre proiecte, in valoare de aproximativ 700.000 de euro, prevede reabilitarea infrastructurii rutiere dintre judetul Suceava si regiunea Cernauti, prin lucrari la drumul judetean DJ 291A Siret – Fratautii Noi si facilitarea accesului la coridorul european E85.

Al doilea proiect, in valoare de 211.000 de euro, vizeaza amenajarea unui Centru Transfrontalier de Instruire pentru Afaceri, in incinta Centrului Economic Bucovina.

Un alt punct important al proiectului il constituie organizarea Targului transfrontalier “Produs in Bucovina”, unde vor fi expuse, in vederea promovarii, produsele cu specific bucovinean. Va fi realizat un proiect ce prevede promovarea traditiilor si obiceiurilor din Bucovina istorica, prin festivaluri de amploare, primul festival de acest gen, Festivalul Hutulilor, urmand sa fie organizat in luna mai in regiunea Cernauti, unde se asteapta participarea a peste o suta de mii de oameni.

In cadrul programului de vecinatate Romania – Ucraina 2004-2006, Consiliul Judetean Suceava a promovat, derulat sau implementeaza proiecte in valoare de 2,3 milioane de euro, cu o contributie proprie de 450.756 de euro.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.