POR demareaza prima licitatie de proiecte pentru sprijinirea IMM

De astazi si pana pe 16 iunie 2008, ora 6.00, microintreprinderile din Romania pot depune cereri de finantare de proiecte in cadrul domeniului de interventie “Sprijinirea microintreprinderilor”, axa prioritara 4 din Programul Operational Regional 2007-2013 (POR).

Sprijinul nerambursabil, in valoare de 200,09 mil. euro, este destinat dezvoltarii microintreprinderilor productive si a celor prestatoare de servicii care folosesc potentialul endogen din zona (resurse naturale, umane etc). Finantarea microintreprinderilor are drept scop redresarea economica a regiunilor aflate in declin, in special in orasele mici si mijlocii.

Plafonul financiar maxim la care se poate ridica un proiect eligibil este de 200.000 euro, din care 30% constituie contributia solicitantului, restul de 70% urmand sa fie cofinantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin intermediul POR. Proiectele nu vor fi selectate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, pe baza principiului primul venit, primul servit.

Dincolo de respectarea criteriilor de selectie este foarte important ca proiectul sa se suprapuna peste durata Programului Operational Regional 2007-2013. Acest lucru este necesar pentru a putea fi cuantificata contributia proiectului la realizarea Strategiei de dezvoltare a regiunii, precum si capacitatea proiectului de a genera valoare adaugata prin complementaritatea si corelarea acestuia cu alte investitii.

Autoritatile estimeaza ca in aceasta perioada vor fi ajutate cca 1.500 de microintreprinderi care vor crea 3.000 de noi locuri de munca.

Sursa: Curierul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.