Colaborare intre CJ Timis si Euroregiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa pentru prevenirea inundatiilor

Consiliul Judetean Timis, in colaborare cu partenerii din Euroregiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa, a initiat in vederea accesarii de fonduri europene,prin Programul Phare de Cooperare Transfrontaliera, atat cu Ungaria, cat si cu Serbia, proiecte in domeniul prevenirii si interventiei in caz de inundatii.

“Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria, proiectul “Centru Regional si Transfrontalier de Prevenire si Interventie in caz de Inundatii, care are un buget total de 850.000 euro”, a sublinat presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc.

Proiectul isi propune sa creeze si sa operationalizeze, in judetul Timis, o structura institutionala si un sediu de coordonare-cooperare si suport logistic, la nivel transfrontalier si regional, pentru prevenirea, interventia si pregatirea personalului pentru situatiile de inundatii din judetele Timis, Arad, Bihor si judetul maghiar Csongrad.

Partenerii Consiliului Judetean Timis in acest proiect sunt Societatea de Utilitate Publica “Agentia de Dezvoltare Euroregionala Dunare – Cris – Mures-Tisa”, consiliile judetene Arad, si Bihor, Directia Apelor Banat Timisoara si Directia Apelor Crisuri Oradea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.