Raiffeisen Bank acorda credite mai accesibile pentru IMM

Raiffeisen Bank a micsorat contributia proprie (avansul) la creditul INVEST pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii de la 20% la 15%. Creditul INVEST se acorda in RON, EUR sau USD pe o perioada de maxim 10 ani, iar modalitatea de rambursare este flexibila: poate fi rambursat in rate de capital egale sau in rate inegale (lunare sau trimestriale), in functie de specificul afacerii partenerului IMM. Valoarea imprumutului depinde doar de dimensiunea proiectului de investitii si de capacitatea de rambursare a firmei, nefiind plafonata la o suma maxima.

IMM-urile pot beneficia de o perioada de gratie de maxim 6 luni, in functie de perioada necesara pentru dezvolatarea activitatii pe baza investitiei. Garantiile solicitate de banca sunt sub forma de ipoteca sau gaj, acestea fiind constituite fie pe bunurile achizitionate, fie pe alte bunuri. Creditul INVEST se adreseaza companiilor cu cifra de afaceri (aferenta ultimului an financiar incheiat) intre 1 si 5 milioane de euro sau valoarea finantarii solicitate peste 200.000 de euro.

“Acest tip de finantare poate fi folosit pentru dezvoltarea sau modernizarea capacitatilor de productie precum si pentru alinierea productiei la normele europene. De asemenea, din imprumut pot fi achizitionate utilaje si echipamente de productie noi, extinderea parcului auto sau in alte scopuri care determina eficientizarea activitatii companiei si extinderea bazei materiale a acesteia. Consideram ca perioada de gratie de pana la 6 luni, corelata cu perioada de implementare a proiectului, permite timpul necesar ca investitia sa inceapa sa genereze valoare adaugata, astfel incat presiunea rambursarii ratelor de credit sa fie minima” a declarat Teodora Petre, manager produse IMM Medii.

Raiffeisen Bank imbunatateste periodic produsele de creditare sau cele opera]ionale oferite partenerilor IMM. Raiffeisen Bank are in portofoliul sau de produse destinate sectorului IMM credite cu sau fara garantii materiale, credite imobiliare sau pachete de produse (contul curent cu carduri atasate, Internet Banking, Overdraft, Mobile Banking etc).

“Ne-am propus sa avem o gama larga de servicii si produse care sa ne permita sa identificam impreuna cu o firma nevoile ei si sa-i oferim solutiile de colaborare cele mai potrivite. Cei peste cinci ani de activitate in domeniul creditarii IMM ne-au permis sa ne creem o echipa de specialisti, sa ne completam si sa adaptam permanent oferta de produse si servicii profilului acestui segment de piata” a spus Razvan Munteanu, vicepresedinte Divizia Retail, Raiffeisen Bank.

Informatii despre produsele destinate partenerilor din segmentul IMM se pot obtine sunand la un numar de telefon dedicat: 021/302.91.41

Raiffeisen Bank ofera o gama completa de servicii si produse de calitate pentru persoane fizice, IMM si companii mari. Banca are peste 2 milioane de clienti de retail (dintre care peste 120.000 IMM) si peste 5000 clienti corporatii mari si medii.

Pentru informatii suplimentare:

Anca Hasegan

Tel. 306.16.21

E-mail: [email protected]

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.