Iasi: Proiecte pentru modernizarea micilor afaceri

Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Comert (OTIMMC) Iasi anunta ca, incepand cu 5 mai, IMM-urile iesene pot incepe inscrierile on-line si depunerile de proiecte pentru modernizarea afacerilor.

Valoarea maxima a sprijinului financiar nerambursabil acordat este de 70 la suta pentru intreprinderile mici si de 60 la suta pentru intreprinderile mijlocii.

Tipurile de proiecte care pot primi finantare sunt cele ce vizeaza crearea de noi unitati de productie, extinderea unei unitati existente pentru cresterea capacitatii de productie, diversificarea productiei unei unitati, prin lansarea de noi produse sau servicii.

Micii intreprinzatori mai pot primi finantare nerambursabila pentru achizitionarea de brevete, licente sau solutii tehnice nebrevetate. Cheltuielile care pot fi facute in cadrul acestei scheme de finantare includ achizitia de teren, cladiri si instalatii aferente constructiilor, achizitii de servicii de consultanta pentru elaborarea de studii si documentatii preliminare necesare investitiei, a planului de afaceri si a studiilor de fezabilitate, a documentatiei necesare obtinerii certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire, elaborarea studiului de impact al proiectului asupra mediului si a detaliilor si devizelor de executie.

Durata implementarii si finalizarii proiectelor este de maximum doi ani de la semnarea contractului de finantare.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.