Solicitantii fondurilor europene trebuie sa-si inregistreze declaratiile de venit

Cei care doresc sa obtina finantare in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), inainte de a depune proiectul trebuie sa se asigure ca au obtinut avizele si documentele necesare demararii proiectului de la institutiile abilitate in acest sens.

Pentru a intocmi cererea de finantare, trebuie realizat un studiul de fezabilitate pentru proiecte cu lucrari de constructii-montaj sau un memoriu justificativ pentru proiecte fara lucrari de constructii-montaj, in cazul in care aceste lucrari nu necesita eliberarea certificatului de urbanism.

Cererea trebuie insotita si de bilantul contabil din care evaluatorii sa poata constata ca solicitantul nu a inregistrat pierderi in anul precedent depunerii cererii. Persoanele fizice autorizate (PFA) si asociatiile familiale (AF) vor anexa la dosar declaratia speciala privind veniturile realizate (formularul 200 si 204), inregistrata la Administratia Fiscala.

Sunt necesare si actele de proprietate, concesiune sau de comodat a terenurilor si cladirilor care vor face obiectul proiectului. Contractul de concesiune va fi insotit de adresa emisa de concedent. Sunt necesare, de asemenea, certificatul de urbanism si autorizatia de construire pentru proiecte care prevad constructii, precum si acordul de mediu.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.