Bacau: Seminar de informare destinat potentialilor aplicanti in cadru domeniilor majore de interventie 4.1 si 4.2 din POR

Va invitam sa participati la seminarul de informare cu privire la domeniile majore de interventie 4.1 “Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala” si 4.2 “Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati” din cadrul Axei 4 a Programului Operational Regional 2007 – 2013: Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local, organizat de ADR Nord-Est in data de 21 mai 2008, ora 11.00, in Sala Bacau, Hotel Moldova, str. Nicolae Balcescu, nr. 16, conform agendei anexate.

Obiectivul specific al domeniului major de interventie 4.1 “Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala” il constituie crearea si modernizarea structurilor regionale si locale de sprijinire a afacerilor avand ca scop atragerea investitiilor, revigorarea si dezvoltarea economiilor locale si regionale.

In cadrul acestui domeniu de interventie sunt eligibile proiectele care vizeaza crearea/ extinderea/ modernizarea structurilor de sprijinire a afacerilor. Structurile de sprijinire a afacerilor reprezinta structuri clar delimitate, care asigura o serie de facilitati si/sau spatii care vor fi utilizate de operatori economici, cu precadere IMM-uri, pentru activitati de productie si/sau prestare servicii. Administratorul structurii nu poate fi utilizatorul exclusiv al structurii de sprijinire a afacerilor ce face obiectul proiectului.

Pot solicita finantare nerambursabila: autoritati publice locale, camere de comert, asociatii care reprezinta mediul de afaceri si societati comerciale sau cooperative care se incadreaza in categoria intreprinderilor mici si mijlocii.

In cadrul domeniului de interventie 4.2 “Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati” vor fi sprijinite autoritatile publice locale sa reabiliteze siturile industriale pentru a le reda activitatilor economice si sociale. Refacerea acestor areale industriale favorizeaza nu numai protectia mediului, dar reprezinta in acelasi timp un avantaj pentru eficientizarea noilor investitii, deoarece dispun de o infrastructura care trebuie imbunatatita si nu total reinnoita.

Pentru acest domeniu de interventie sunt eligibile proiecte care implica reintroducerea siturilor industriale in circuitul economic, prin depoluare, curatare si reabilitare, pentru a putea fi transformate in structuri de sprijinire a afacerilor.

Valoarea totala a unui proiect care vizeaza unul dintre aceste domenii majore de interventie trebuie sa fie cuprinsa intre minim 1.700.000 lei si maxim 85.000.000 lei.

Va rugam sa aveti amabilitatea ca pana la data de 20 mai 2008, ora 16.00, sa confirmati participarea la tel/fax. 0233 224 167, e-mail: [email protected]. Persoana de contact din partea ADR Nord-Est este dna. Cristina Ferman.

Agenda seminar

Pentru mai multe detalii:

Cristina Ferman

Biroul Regional de Informare

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

Tel/Fax: 0040-233-224 167

Email: [email protected]

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.