A doua reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Asistenta Tehnica

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) a organizat, in perioada 15 – 16 mai, la Poiana Brasov, cea de-a doua reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (CM POAT) 2007 – 2013.

Pe parcursul intalnirii au avut loc discutii pe tema stadiului implementarii programului (detaliat pe axe prioritare si domenii majore de interventie), precum si pe marginea Raportului Anual de Implementare pentru 2007. Totodata, participantii au discutat si despre pregatirea activitatilor de evaluare si au fost prezentate planul de lucru POAT (inclusiv perspectivele financiare si stadiul activitatilor de comunicare privind POAT), dar si activitatile planificate pentru 2008. in urma acestei intalniri s-au aprobat atat Raportul Anual de Implementare cat si Planul Multianual de Evaluare al POAT.

La eveniment au participat reprezentanti ai Autoritatilor de Management pentru Programele Operationale, Autoritatii de Audit, Autoritatii de Certificare si Plata, Agentiei Nationale pentru Egalitatea de sanse intre Femei si Barbati, Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Consiliului Economic si Social. De asemenea, au fost prezenti Razvan Cotovelea, director general al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) din cadrul MEF, Livia Chirita, director al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica, iar in calitate de observatori din partea Comisiei Europene – Alessandro Rainoldi (DG Regio), Alessandra Taranto (DG Regio) si Aura Raducu (DG Regio).

Programul Operational Asistenta Tehnica urmareste sa asigure sprijinul si instrumentele adecvate pentru coordonarea si implementarea eficiente si eficace in Romania a Instrumentelor Structurale 2007 – 2013. Pe de alta parte, programul isi propune sa pregateasca urmatoarea perioada de programare a Instrumentelor Structurale. De asemenea, POAT sprijina diseminarea coordonata la nivel national a mesajelor cu caracter general privind Instrumentele Structurale in Romania si implementarea Planului de Comunicare al ACIS, in concordanta cu Strategia Nationala de Comunicare pentru Instrumente Structurale.

Sursa: Ministerul Economiei si Finantelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.