Finantari pentru dezvoltarea infrastructurii rurale din Teleorman

Prefectura Teleorman a organizat, la Alexandria, o sesiune de informare privind oportunitatile de finantare a unor proiecte locale in cadrul “Programului de dezvoltare a infrastructurii bazelor sportive din mediul rural”.

De asemenea, reprezentantilor primariilor din judet le-a fost prezentat Programul Operational “Dezvoltarea Capacitatii Administrative-Axa 1”. Seful Serviciului de cooperare europeana si relatii internationale din cadrul prefecturii, Mirela Cofaru, a precizat ca pentru construirea sau transformarea bazelor sportive rurale valoarea maxima de finantare din bugetul de stat este de 525.000 lei, inclusiv taxa pe valoare adaugata. Sesiunea de inscriere a proiectelor se incheie la 30 iunie 2008.

Intr-o prima etapa (2006-2007) au fost finantate proiecte de alimentare cu apa, infiintare/extindere retea de canalizare, regularizare a paraurilor, construire/reabilitare de poduri si podete. Astfel, in Teleorman au primit finantare, initial pentru elaborarea documentatiei de proiect si a studiilor de fezabilitate, 22 de administratii publice din mediul rural, valoarea totala depasind 17,3 milioane lei.
Ulterior, in 13 comune din judet, printre care Ciolanesti, Dobrotesti, Gratia, Peretu, Poroschia, Scurtu Mare, Silistea si Stejaru, au inceput lucrarile la obiective de infrastructura pentru care s-au alocat prin Ordonanta de Urgenta, in total, aproape 7,2 milioane lei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.