Granturi MATRA de 15.000 de euro pentru lupta anticoruptie

MATRA este un program de finantare al Ministerului de Afaceri Externe din Olanda, compus dintr-o gama larga de componente ce sprijina procesul de transformare sociala, care are loc in Europa Centrala si de Est. Granturile alocate nu pot depasi valoarea de 15.000 de euro, iar termenul de implementare a proiectelor va fi de maxim 12 luni.

Program este implementat prin intermediul Ambasadei Regatului tarilor de Jos la Bucuresti.

Organizatiile neguvernamentale cu personalitate juridica stabilita in Romania, autoritati publice locale, institutii si agentii pot solicita fonduri pentru proiecte care vizeaza sectoarele legislatie si justitie, administratie publica/ordine publica, informatii publice/media, drepturile omului/minoritati, protectia mediului, intarirea capacitatii ONG-urilor, politici sociale si de ocupare a fortei de munca, sanatate, educatie, cultura, bunastare si dezvoltarea de politici in vederea asigurarii de locuinte.

Intre domeniile prioritare trasate de guvernul olandez, se numara si dezvoltarea unor politici care sa asigure egalitatea de sanse pe piata muncii.

Solicitantii trebuie sa includa in dosarul de cerere o scurta prezentare a proiectului care sa contina date despre contextul care a generat initiativa, despre elementele care confirma caracterul inovativ al proiectului si impactul pe care implementarea acestuia il va avea. Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 20 iunie 2008.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.