116,7 milioane de euro pentru reabilitarea retelei de apa si canalizare din Tulcea

Operatorul regional de servicii de apa si canalizare din municipiul Tulcea, Aquaserv SA, beneficiaza de o finantare in valoare de 116,7 milioane de euro din fondurile comunitare pentru reabilitarea retelei de apa si canalizare din municipiu.

Mai mult de 50% din suma alocata de Uniunea Europeana in vederea implementarii acestui proiect va fi alocata pentru realizarea unei statii de epurare a apelor uzate, cunoscut fiind faptul ca in municipiul Tulcea nu exista un asemenea obiectiv.

“Finantarea obtinuta de la Uniunea Europeana va fi folosita pentru reabilitarea a tot ce inseamna retea de apa si canalizare a arterelor cuprinse intre strazile Prislav si Orizontului, iar lucrarile vor incepe in octombrie 2008”, a declarat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Conducerea societatii Aquaserv SA a inceput sa intocmeasca proiectul inca din 2006, de cele peste 116 milioane euro urmand sa beneficieze si orasele tulcene Macin, Sulina si Isaccea. “In toate orasele incluse in proiect, se vor realiza statii de tratare a apelor uzate, statii de epurare, iar sistemul de distributie a apei potabile va fi reabilitat”, a declarat directorul societatii Aquaserv SA, Sorin Zaharcu.

El a mai spus ca la Sulina se vor executa lucrari de 11 milioane de euro; la Macin – 9,5 milioane de euro, iar la Isaccea, lucrari de 7,5 milioane de euro.

La nivelul municipiului Tulcea, lucrarile proiectului care se vor incheia in 2013 presupun reabilitarea sistemului de distributie a apei potabile si a sistemului de canalizare pe o lungime de 152 de kilometri.
Implementarea proiectului finantat de Uniunea Europeana va conduce si la acoperirea gurilor de canalizare prin care apele menajere sunt deversate in Dunare prin gurile de canalizare de pe faleza municipiului Tulcea, aspect care a fost sesizat in repetate randuri de turisti.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.