MEF pregateste pentru luna iunie lansarea mai multor operatiuni din POS CCE

In data de 30 mai a avut loc cea de-a doua reuniune a Comitetului de Monitorizare (CM) pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS – CCE), care beneficiaza, in perioada 2007 – 2013, de alocatii financiare europene nerambursabile in valoare totala de circa 3 miliarde de euro. POS – CCE este coordonat de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), adresandu-se in mod special sectorului privat.

“MEF a programat, pentru luna iunie, lansarea cererilor de proiecte pentru un numar de peste 10 operatiuni din cadrul Programului Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice”, a declarat Eugen Teodorovici, secretar de stat, responsabil de fondurile europene in cadrul ministerului. Dintre operatiunile ce vor fi lansate, cele mai importante se refera la investitiile companiilor mari, precum si ale firmelor din sectorul energetic.

“Pentru sectorul energetic, se vor lansa acele operatiuni care privesc transportatorii de electricitate si gaze naturale, precum si investitorii in energii regenerabile. Pentru incurajarea productiei de energie verde, UE aloca Romaniei, in intervalul 2007 – 2013, peste 223 de milioane de euro”, a mai spus secretarul de stat din MEF.

Fondurile alocate prin POS – CCE sunt orientate spre sprijinirea a patru sectoare esentiale pentru competitivitatea economiei romanesti: dezvoltarea IMM-urilor, cercetare-dezvoltare, societatea informationala si energia. in cadrul axelor prioritare ale acestui program, sunt prevazute peste 30 de operatiuni distincte pentru lansarea carora este necesara elaborarea de ghiduri, liste de cheltuieli eligibile, scheme de ajutor de stat si proceduri pentru fiecare operatiune in parte.

De asemenea, in cadrul reuniunii CM a fost aprobat, in vederea transmiterii la Comisia Europeana, conform prevederilor regulamentelor europene, Raportul Anual de Implementare a POS – CCE pentru 2007.

Sursa: Ministerul Economiei si Finantelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.