BEI va spori finantarea acordata IMM-urilor

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) se va concentra mai mult pe finantarea companiilor mici si mijlocii si va spori eforturile de sustinere a crearii de locuri de munca si a inovatiei, a declarat presedintele institutiei financiare, Philippe Maystadt.

“Aceasta a fost solicitarea unora dintre ministrii statelor Uniunii Europene, in special a guvernului britanic, care a insistat foarte mult sa alocam o cota mai mare din fonduri companiilor mici si mijlocii”, a aratat Maystadt, dupa reuniunea Ministrilor de Finante comunitari.

El a precizat ca acesta ar putea fi obiectivul bancii pentru perioada 2009-2010, dar ca BEI trebuie sa fie, in acelasi timp, selectiva in acordarea fondurilor.

In 2007, BEI a pus la dispozitia IMM-urilor cinci miliarde de euro, in timp ce Fondul European pentru Investitii a furnizat 1,4 miliarde euro sub forma de garantii si 521 de milioane de euro sub forma de investitii de capital. Aceste sume reprezinta insa numai o mica parte din creditele oferite de BEI anul trecut, de 48 de miliarde de euro.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.