Start in cursa proiectelor pentru pescuit in luna iulie

Pe 11 iulie va fi lansat Programul Operational pentru Pescuit. Proiectele pentru accesarea fondurilor europene alocate sectorului se vor primi din 12 iulie.

In prima etapa se vor primi proiecte pentru acvacultura si imbunatatiri la bordul navelor. Pentru masura de acvacultura sunt disponibile fonduri de 40 milioane euro, iar aportul beneficiarului trebuie sa fie de 40%. Proiectele se depun la sucursalele ANPA, iar plata se va face prin Agentia de Plati si Dezvoltare Rurala pentru Pescuit (APDRP).

Potrivit programului, exista cinci axe prioritare in functie de care se vor aloca fondurile europene, respectiv adaptarea flotei de pescuit, acvacultura, masuri de interes comun, dezvoltarea durabila a zonelor pescaresti si asistenta tehnica.

Axa acvacultura include masuri de modernizare a pescuitului prin construirea de adaposturi si ambarcatiuni, imbunatatirea calitatii produselor din pescuit prin echiparea ambarcatiunilor cu masini de gheata, crearea conditiilor specifice pentru prima vanzare si dezvoltarea altor facilitati specifice ce nu exista sau nu corespund cu standardele UE.

Proiectele pentru dezvoltarea acvaculturii pot beneficia de o cofinantare de 60%, fonduri europene si de la bugetul de stat. Beneficiarii acestei masuri pot fi agentii economici, asociatiile si organizatiile de producatori sau institutiile publice.

Sursa: Curierul National

One thought on “Start in cursa proiectelor pentru pescuit in luna iulie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.