Se reia licitatia pentru selectarea unei banci care sa gestioneze fondurile UE

MADR va relua in perioada imediat urmatoare procedura de selectie a unei banci care sa gestioneze fonduri UE pentru agricultura, dupa ce Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis anularea licitatiei in curs, a declarat miercuri secretarul general MADR, Sorin Chelmu.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a lansat, in 2 februarie, licitatia pentru selectarea unei banci care sa gestioneze fondurile europene de 5,8 miliarde de euro alocate agriculturii in perioada 2008-2011. Potrivit directorului in cadrul MADR, Carmen Bidascu, sapte banci au depus oferte in cadrul licitatiei organizate pentru selectarea unei banci care sa gestioneze fondurile europene destinate agriculturii, pana in 3 martie.

In martie, Romexterra Bank a depus contestatie la licitatia organizata. Reprezentantii MKB Romexterra Bank au declarat pentru NewsIn ca au depus contestatie deoarece au fost eliminati din licitatia organizata de MADR pentru ca scrisoarea de garantie era emisa pe numele vechi al ministerul ( Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale -n.red).

ADR a mai organizat anul trecut licitatie pentru selectarea unei banci. La inceputul lui iunie 2007, MADR anunta ca patru banci, respectiv Raiffeisen Bank, Banca Carpatica, BCR si Banc Post, au depus ofertele in cadrul licitatiei pentru selectarea unei banci pentru gestionarea fondurilor UE. Ulterior, MADR a suspendat licitatia, deoarece, dupa deschiderea ofertelor, s-a aflat despre o contestatie depusa de BRD, de care ministerul nu stia.

In cursul lui octombrie, CNSC a decis anularea licitatiei, deoarece s-a constatat ca nicio banca nu a indeplinit conditiile din caietul de sarcini.

Nivelul estimativ al intrarilor de fonduri pentru perioada 2008-2011 este de 5.860.370.000 de euro. Fondurile estimate a fi derulate in aceasta perioada de la Comisia Europeana sunt alocate prin Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European de Pescuit (FEP) si Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala (FEADR).

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.