Ultima zi de depunere a dosarelor pentru subventii

Astazi este ultima zi de depunere a dosarelor pentru obtinerea subventiilor la hectar prin intermediul Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Iasi.

Este ultima zi a perioadei in care agricultorii pot depune aceste dosare, fiindu-le oprite din suma subventionata penalitati de un procent pentru fiecare zi trecuta dupa data de 14 mai. Aceasta a fost ultima zi in care taranii au putut depune dosarele fara a fi penalizati.

Peste 1800 de agricultori vor fi penalizati cu sume variind in functie de data depunerii dosarului si a suprafetei subventionate. In urma depunerii acestor cereri, suprafata subventionata depaseste 230 mii hectare, cu putin mai mica fata de suprafata subventionata anul trecut, care a fost de 268 mii hectare.

Pana la data de 15 iunie, dosarele vor fi inregistrate in baza de date a APIA, urmand demararea actiunii de verificare a terenurilor vizate pentru a observa daca sunt cultivate si lucrate corespunzator, pentru terenurile lucrate necorespunzator nu vor fi acordate subventiile.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.