Piraeus Bank Romania vrea sa contribuie cu 40% la profitul operational al grupului

Piraeus Bank Romania vrea sa creasca organic si sa ajunga sa contribuie pana la sfarsitul acestui an cu 40% la profitul grupului din operatiuni internationale. Totodata, institutia nu exclude posibilitatea de a achizitiona, in urmatorii ani, o alta banca de pe piata romanesca.

Potrivit reprezentantilor bancii, Piraeus Bank Romania a contribuit anul trecut cu 3% la profitul net al grupului, iar in primul trimestru al acestui an aceasta contributie a ajuns la 9%. Afacerile din Romania au adus anul trecut 22% din profitul operational grupului, pondere care a crescut la 36% in primul trimestru al acestui an.

In acest an, banca intentioneaza sa se axeze pe activitatile generatoare de comisioane, sa-si intensifice activitatile de cross-selling si sa dezvolte produse personalizate pentru diferite segmente de clienti.

Volumul de credite acordate de banca au depasit 2,3 miliarde euro la sfarsitul anului 2007, in crestere cu 237% fata de anul precedent La sfarsitul lui martie, volumul creditelor raportate de Piraeus Bank Romania era de 2,7 miliarde euro.

Sursa: DailyBusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.