Fonduri nerambursabile pentru finantarea cheltuielilor de consultanta

Micii intreprinzatori pot primi subventii de pana la 10.000 de euro pentru proiectele de consultanta derulate prin programul de finantare a consultantei in afaceri Business Advisory Services (BAS).

“Programul BAS Romania este administrat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si finantat de Ministerul Federal de Finante al Austriei. Prin program, companiile eligibile au posibilitatea de a obtine subventii pentru proiecte de consultanta in limita a maximum 50% din costul net al acestuia, asistenta in definirea necesitatilor de consultanta in afaceri ale companiei si sprijin in selectarea celor mai buni consultanti locali pentru rezolvarea problemelor specifice fiecarei companii”, a declarat Sorin Gheorghiu, seful departamentului de sprijinire a afacerilor din cadrul CCI Iasi.

Potrivit acestuia, pot fi declarate eligibile in programul de finantare firmele care au intre 10 si 250 de salariati si activeaza de cel putin doi ani pe piata. “Sunt eligibile atat firme care activeaza in sectorul serviciilor, cat si al productiei”, a adaugat Gheorghiu.

Programul BAS functioneaza actualmente in 18 tari, din Europa Centrala pana in Asia Centrala, si a subventionat pana in prezent peste 6.000 de proiecte de consultanta printr-o finantare totala de circa 66,5 milioane euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.