Reprezentantii administratiilor locale vor fi pregatiti pentru accesarea fondurilor UE

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a anuntat ca reprezentantii administratiilor locale din tara vor fi instruiti asupra modului in care pot fi accesate fondurile europene nerambursabile, acestea reprezentand “marea provocare” pentru mandatul 2008-2012.

“Imediat dupa intrarea in functie a noilor reprezentanti ai administratiei locale, vom incepe o pregatire intensiva, cu toti cei alesi, pentru a le explica mijloacele si instrumentele prin care pot fi accesate fondurile structurale”, a declarat ministrul David. Seriile de pregatire se vor desfasura pe regiuni de dezvoltare si vor incepe dupa ce vor fi validate consiliile locale, cele judetene si primarii noi alesi in functii.

Ministrul Internelor a aratat ca pentru administratia publica utilizarea fondurilor structurale si de coeziune poate reprezenta cel mai important punct in sustinerea proiectelor locale, in conditiile in care sumele accesate pot depasi chiar posibilitatile de finantare de la bugetele proprii, ale consiliilor judetene sau de la cel de stat.

In plus, prin planificarea multianuala, proiectele dau o garantie a existentei sumelor necesare continuarii finantarii unui obiectiv aflat in curs de realizare.
“Daca vor fi reprezentanti ai administratiilor locale care vor sti sa utilizeze aceasta oportunitate – fondurile structurale si de coeziune, vor reusi sa realizeze proiecte care, altfel, ar putea dura mult mai mult”, a adaugat Cristian David.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.