Cei care proceseaza deseuri de sticla primesc ajutor de la stat

Consiliul Concurentei (CC) a avizat schema de ajutor de stat regional privind procesarea deseurilor de sticla, a carei valoarea totala pentru perioada 2007-2011 se ridica la 16 milioane lei, suma asigurata de Administratia Fondului de Mediu, se arata intr-un comunicat al CC.

Potrivit acestuia, in cadrul schemei, sprijinul financiar se acorda agentilor economici, intreprinderi mari sau IMM-uri, in scopul efectuarii investitiilor necesare realizarii de instalatii noi de procesare a deseurilor de sticla, ceea ce va contribui la imbunatatirea protectiei mediului.

Finantarea se acorda sub forma de fonduri nerambursabile in cuantum de maxim 50% din cheltuielile eligibile ale proiectului pentru intreg teritoriul Romaniei, cu exceptia Regiunii Bucuresti – Ilfov. In cazul in care beneficiarul are sediul social de lucru la care se implementeaza proiectul in Regiunea Bucuresti-Ilfov, finantarea se acorda sub forma de fonduri nerambursabile in cuantum de maxim 40% din costurile eligibile ale proiectului.

Beneficiarii schemei trebuie sa faca dovada unei contributii de cel putin 30% din costurile eligibile prin resurse proprii, fara sprijin din partea statului. Conditia pentru obtinerea de fonduri in cadrul acestei scheme este respectarea anumitor criterii de eligibilitate, adica solicitantul sa nu fie in dificultate economico-financiara, sa nu fie subiectul unei proceduri nefinalizate de recuperare a unor ajutoare de stat declarate ilegale si incompatibile sau utilizate abuziv.

De asemenea, beneficiarii trebuie sa faca dovada capacitatii de finantare si implementare a proiectului, sa-si fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurari sociale catre bugetele componente ale bugetului general consolidat etc.

Proiectele solicitantilor, care nu si-au achitat obligatiile fiscale catre stat si catre Fondul pentru Mediu, precum si proiectele celor care sponsorizeaza activitati cu efect negativ asupra mediului nu beneficiaza de sprijin financiar din partea Administratiei Fondului.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.