Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Moldova revizuit a fost aprobat de Guvernul Romaniei

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta din data de 11 iunie 2008 versiunea finala, revizuita ca urmare a recomandarilor CE, a Programului Operational Comun Romania-Ucraina-Moldova, elaborat in parteneriat de cele trei tari vecine. In cursul aceste saptamani Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor va transmite documentul Comisiei Europene, pentru finalizarea procedurilor de adoptare.

Programul Operational Romania-Ucraina-Moldova este finantat de Uniunea Europeana prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat si co-finantat de statele partenere in program. Bugetul total pentru perioada 2007-2013 este de 126.718.067 milioane Euro.

In aria eligibila a acestui program sunt cuprinse 6 judete din Romania (Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si Tulcea), regiunile Odesska si Chernivetska din Ucraina precum si intregul teritoriu al Republicii Moldova. La acestea se adauga ca arii adiacente (care participa in anumite conditii) si judetul Braila, respectiv alte regiuni din Ucraina care se invecineaza cu aria programului.

Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Moldova va finanta proiecte privind dezvoltarea economica si sociala, protectia mediului si pregatire pentru situatii de urgenta precum si actiuni ale comunitatilor locale pentru dezvoltarea societatii civile, furnizarea de servicii catre comunitatile din zona de granita, schimburi educationale, culturale sau sportive.

Beneficiarii acestui program pot fi autoritati locale si regionale, camere de comert, unitati de invatamant superior, organisme cu responsabilitati in domeniul protectiei mediului, prevenirii si gestionarii situatiilor de urgenta, ONG, etc.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.