Prim bilant al fondurilor postaderare: proiecte aprobate de 2 miliarde euro

Dupa un an si jumatate de la integrarea in Uniunea Europeana au fost aprobate 249 de proiecte, de circa 2 miliarde euro, din care finantarea europeana reprezinta aproximativ 1,77 miliarde euro.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Economiei si Finantelor, pentru cele 7 programe operationale au fost depuse 1075 proiecte, in valoare de 13,25 miliarde lei.

Sunt proiecte de reabilitare a drumurilor judetene si strazilor urbane, de modernizare si dezvoltare a porturilor dunarene si maritime, de modernizare si dezvoltare a infrastructurii de transport aerian, de imbunatatire a serviciilor sociale si de educatie, pentru sprijinirea dezvoltarii micro-intreprinderilor, a infrastructurii turistice, proiecte in domeniul mediului.

Din aceste 1075 de proiecte au fost aprobate 249, in valoare totala de 7,65 miliarde lei. Din aceasta suma, 6,53 miliarde lei reprezinta fonduri UE.

Programul National de Dezvoltare Rurala, desi ultimul aprobat si lansat, a atras pana acum peste 1.800 de proiecte de circa 1,4 miliarde de euro. In acest caz, insa, nu avem inca un bilant al proiectelor aprobate si sumelor aferente.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.