Un nou termen limita pentru Mecanismul Financiar al SEE

Ministerul Finantelor a prelungit, pana la data 20 iunie, termenul de depunere a cererilor de proiecte pentru Mecanismul Financiar al SEE, in valoare de 40,5 milioane euro, ce vizeaza, printre altele, protectia mediului sau dezvoltarea resurselor umane.

De asemenea, se pot obtine fonduri nerambursabile si pentru alte domenii, cum ar fi sanatatea si protectia copilului, conservarea patrimoniului cultural european. Acestea se pot depune la Punctul National de Contact pentru Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE) pana la data de 20 iunie. Mecanismul financiar acorda asistenta sub forma de granturi, pentru proiecte individuale eligibile. Suma totala disponibila este de 40,5 milioane de euro, iar valoarea grantului pentru care se aplica nu poate fi mai mica de 250.000 euro.

Prin intermediul Mecanismul Financiar SEE, Romania beneficiaza de fonduri nerambursabile in valoare totala de 50,5 milioane de euro in cadrul. Programul are ca scop reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si intarirea relatiilor bilaterale dintre Romania si statele din Spatiul Economic European Asociatia Europeana a Liberului Schimb (SEE AELS).

Solicitantii eligibili sunt autoritatile nationale, regionale si locale, organizatiile neguvernamentale, agentii economici care opereaza in interes public, institutiile de invatamant si cercetare, institutiile de mediu si cele culturale.

Mecanismul financiar SEE are trei donatori, si anume: Norvegia (cu o participare de 47,55 milioane euro din cele 50,5 milioane euro alocate Romaniei), Islanda si Liechtenstein. Romania se numara printre cele 14 state ca au acces la finantarile nerambursabile din cadrul mecanismului financiar SEE.

Sursa: BankNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.