Crescatorii de animale li se mai acorda o luna pentru depunerea cererilor

Crescatorii de bovine pot solicita subventii de la stat pana la data de 15 iulie, Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura marind cu o luna termenul pentru depunerea cererilor.

De asemenea, fermierii axati pe cresterea oilor mai pot depune cererile pana la sfarsitul lunii in curs APIA fiind pregatita sa inregistreze solicitarile de subventii primite de la crescatori.

Decizia prelungirii termenului de depunere a cererilor a fost luata ca urmare a numarului mic de solicitari inaintate de crescatorii de animale pana in acest moment.

Pentru a beneficia de sprijin, trebuie indeplinite anumite criterii si anume: exploatatiile infiintate in perioada 1 februarie 2007 – 31 ianuarie 2008 trebuie sa aiba minim trei capete de bovine, a caror varsta sa fie de minimum sase luni la data infiintarii acestora, sa fie inregistrate in registrul national al exploatatiilor si sa detina un efectiv de bovine pentru care nu s-a solicitat prima in anul 2007.

In ceea ce priveste crescatorii de ovine sau caprine, conditiile ce trebuie indeplinite de acestia pentru a solicita sprijinul sunt: existenta in exploatatie a cel putin 50 de capete de femele ovine sau 25 de capete de femele caprine, care au implinit varsta de un an pana la 31 martie. De asemenea, efectivele de animale pentru care se solicita ajutorul trebuie sa fie inscrise in registrul national al exploatatiilor si sa fie pastrate la adresa mentionata, in perioada 16 iunie – 14 septembrie, pentru efectuarea controalelor specifice.

Sursa: AgroManager

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.