OTP Bank Romania estimeaza ca va trece pe profit in 2008

Laszlo Diosi, directorul executiv al OTP Bank Romania, afirma ca se preconizeaza ca OTP Bank Romania va trece pe profit in acest an, bazandu-se pe o strategie de consolidare, strategie prin intermediul careia banca isi va limita extinderea in teritoriu, prin deschiderea a numai patru, cinci unitati noi in acest an.

Dupa ce banca a intregistrat pierderi dupra primul trimestru si probabil se vor inregistra si in cel de-al doilea, Laszlo Diosi sustina ca pana la sfarsitul anului 2008, banca va trece pe profit. Cu toate acestea el nu a mentionat anumite target-uri pentru profit, insa a amintit faptul ca OTP Bank este listata la Bursa.

De asemenea, directorul executiv OTP Banck Romania a explicat faptul ca banca se bazeaza in acest an pe consolidare, reteaua fiind extinsa numai cu patru sau cinci unitati noi.

Conform directorului OTP Bank Romania, segmentele cele mai profitabile pentru banca, momentan, sunt reprezentate de finantarea IMM si creditele ipotecare. Dintre creditele acordate de banca pe partea companiilor, aproximativ 20% au fost acordate firmelor mici si mijlocii.

Laszlo Diosi a mai adaugat si faptul ca la trecerea pe profit va contribui si evolutia buna a departamentului de trezorerie, care a fost reformat cu un an in urma.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.