Granturi de aproximativ jumatate de miliard de euro pentru gestionarea conflictelor

Uniunea Europeana va acorda granturi in valoare de 525.000 de euro pentru sprijinirea organizatiilor interesate de a oferi consultanta politica pentru institutiile europene privind prevenirea conflictelor, gestionarea crizelor si construirea pacii.

Fondurile vor fi acordate prin intermediul Instrumentul de stabilitate, componenta de pregatire in eventualitatea unei crize.
Solicitanti eligibili pot fi organizatiile nonguvernamentale de pe teritoriul UE, din Spatiul Economic European sau din tarile candidate la UE. De asemenea, sunt eligibili si solicitantii din tarile terte care beneficiaza de sprijinul UE in domeniu.

Una dintre conditiile de eligibilitate este existenta experientei de lucru pe mediere, reconciliere, demobilizarea si reintegrarea fostilor combatanti, abordarea utilizarii ilicite, precum si accesul la arme de foc.

ONG-urile, asociatiile cetatenesti, cooperativele, asociatiile consumatorilor, organizatiile culturale sau cele care activeaza in domeniul promovarii femeilor, organizatiile de media sau uniunile comerciale pot actiona independent sau in parteneriate.

Nu sunt permise intermediarile in implementarea proiectelor. De asemenea, solicitantii trebuie sa demonstreze ca au capacitatea de administrare a proiectul si de a asigura cofinantarea acestuia.

Valoarea maxima a unui grant este de 40.000 de euro, reprezentand cel putin 20% din valoarea costurilor eligibile ale proiectului.

Solicitantii pot expedia propunerile de proiecte in cadrul a doua sesiuni de apeluri de proiecte:

  • pe data de 14 iulie 2008,
  • pe data de 13 ianuarie 2009.

Perioada minima de desfasurare a proiectului este de cel putin trei luni si maxim un an.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.