Guvernul aloca un miliard de euro la rectificarea din iulie

La urmatoarea rectificare bugetara, Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va aloca inca 3,6 miliarde lei. Cea mai mare parte din aceasta suma va fi destinata Ministerului Transporturilor pentru programul de dezvoltare a infrastructurii.

Finantarea destinata Ministerului Transporturilor va fi utilizata in cadrul proiectelor de dezvoltare a infrastructurii. Programul de dezvoltare a infrastructurii, ce prevede alocarea, pana in anul 2013, a sumei de 20 miliarde euro, va fi demarat la 1 iulie. La aceasta data se realizeaza a doua rectificare bugetara din acest an si a cincea din ultimele 18 luni.

Varujan Vosganian afirma ca pentru exercitiul bugetar al UE, pana in 2013 se doreste cheltuirea pentru infrastructura 20 miliarde euro. Acesti bani pot rezolva problema drumurilor judetene, a drumurilor europene, autostrazilor si a soselelor de centura.

Vosganian precizeaza ca in cadrul rectificarii din data de 1 iulie, Finantele se vor concentra pe trei domenii – invatamantul, pensiile si agricultura.

Potrivit oficialului, prioritatea programului de dezvoltare a infrastructurii este constructia a 1.000 – 1.500 de kilometri de autostrada.

Sursa: Ziarul Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.