Sase viticultori ieseni au solicitat fonduri europene

Conform unui proiect realizat de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), viticultorii puteau primi fonduri europene destinate programelor de restructurare sau reconversie a plantatiilor viticole pentru campania 2008 – 2009. Cei interesati trebuiau sa depuna, pana la data de 10 iunie 2008, un plan individual la directiile agricole judetene.

Reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Iasi declara ca anul acesta nu s-a acordat nici un termen de prelungire pentru depunerea dosarelor, deoarece au fost depuse sase cereri pentru finantarea culturilor viticole.

Firmele inscrise in cadrul acestui proiect sunt SC Cotnari SA cu 207,71 hectare si Vinia SA Iasi cu doua planuri: 30,39 hectare, respectiv 46,39 hectare.

Celelalte cereri au fost depuse de persoane fizice: Floarea Nastasescu cu doua planuri care totalizeaza 12,09 hectare si Mihai Varzari cu 1,98 hectare.

Magneriu Jalba, director adjunct al DADR Iasi declara ca saptamana trecuta s-au definitivat dosarele, iar spre sfarsitul acestei saptamani va fi o sedinta pentru aprobarea acordarii fondurilor europene in domeniul viticulturii. In aceasta campanie se fac circa 300 de hectare de reconversie si s-a obtinut un sprijin financiar de 3,275 Euro.

Pentru ca viticultorii ca primeasca fonduri de la Uniunea Europeana trebuiau sa indeplineasca urmatoarele conditii: suprafata viticola care va beneficia de acest sprijin financiar sa fie de minim 0,10 hectare, materialul saditor utilizat sa fie vita-de-vie si o declaratie pe propria raspundere cum ca beneficiarul nu a primit sprijin financiar comunitar pentru intretinerea suprafetei viticole in ultimii zece ani.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.