Primarii din Caras-Severin au fost informati despre posibilitatile de finantare a proiectelor

Prefectul judetului Caras-Severin, Ioan Anton Paulescu, si presedintele Consiliului Judetean, Sorin Frunzaverde, s-au intalnit cu toti primarii de municipii, orase si comune din judet, in vederea stabilirii unui parteneriat pentru derularea fondurilor europene.

“Important este ca primarii sa cunoasca faptul ca au posibilitatea de a accesa fonduri pentru alimentarea cu apa, canalizare, renovarea caminelor culturale sau asfaltarea strazilor laterale, practic, pentru tot ce inseamna dezvoltare rurala. In plus, exista si posibilitatea asocierii dintre doua comune. Totul depinde, de acum, de primari si primarii, daca reusesc sau nu sa intocmeasca proiecte”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin.

Cu acest prilej, au fost prezentate posibilitatile de finantare a proiectelor, in special pe masura referitoare la renovarea si dezvoltarea satelor.

La randul lor, primarii au ridicat o serie de probleme cu care se confrunta. Primarul orasului Bocsa, Mirel Patriciu Pascu, a spus ca a reusit sa castige un proiect pentru o statie de epurare, in valoare de peste doua milioane de euro, insa nu are cota de participare, de 60 la suta, si, mai mult decat atat, gradul de indatorare a orasului nu permite accesarea de noi credite.

In replica, Sorin Frunzaverde a promis ca pentru toate aceste primarii cu probleme vor fi cautate solutii, in cel mai scurt timp.

Pana in prezent, din Caras-Severin au fost depuse 50 de proiecte pe masura referitoare la renovarea si dezvoltarea satelor. Daca exista primarii care au depus chiar si cinci-sase proiecte, sunt altele care nu au depus niciunul.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.