Gradul de absorbtie a fondurilor europene va creste peste 60%

BCR sustine ca in acest an, gradul de absorbtie a fondurilor europene va putea depasi 60%, in comparatie cu procentul de 21% din anul anterior. Acest lucru este posibil datorita imbunatatirii capacitatii de atragere a finantarilor europene.

Rezultatele publicate de Ministerul Economiei si Finantaelor sustine aceasta afirmatie, aratand ca numarul proiectelor aprobate in cadrul Programelor Operationale a crescut considerabil (un numar de 249 de proiecte, valoarea acestora fiind de 2.08 miliarde euro. Din aceasta suma, 1.77 miliarde sunt fonduri europene).

Analistii BCR arata faptul ca interesul ridicat al investitorilor privati dar si al unor organisme de stat din domeniul educatiei si al administratiei locale pentru inantarile europene este de demn de luat in seama in conditiile in care se estimeaza ca o absorbtie buna a acestor fonduri ar putea genera o crestere economica aditionala de 15%-20% in perioada 2007-2013.

Pentru intervalul 2007-2013, Romania va primi fonduri europene in valoare de aproximativ 30 de miliarde euro, avand prioritate proiectele pentru dezvoltarea rurala si regionala, realizata prin intermediul investitiilor in infrastructura.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.