Guvernul a alocat 11 milioane lei pentru 24 de comune iesene

In cadrul judetului Iasi, 24 de comune vor beneficia din partea Guvernului de suma de 11,2 milioane lei, pentru proiecte privind dezvoltarea infrastructurii din mediul rural. Fondurile sunt destinate reabilitarii sau constructiei canalizarilor si a unor aductiuni de apa.

Adriana Viorica Amaritei, directoarea Trezoreriei Iasi a declarat ca aceste sume au fost repartizate celor 24 de comune iesene si provin din taxa pe valoarea adaugata aplicata pentru finantarea programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural.

De asemenea, mentioneaza ca acesti bani au fost acordati unitatilor administrativ teritoriale care au contractat punerea in functiune a unor obiective de investitii pana la 30 iunie 2008. Sumele prevazute se utilizeaza pentru finantarea cheltuielilor necesare executiei lucrarilor de investitii prevazute in cererile de finantare declarate eligibile in baza criteriilor stabilite in Ghidul de eligibilitate.

Majoritatea fondurilor urmeaza sa fie repartizate comunelor Ungheni, Golaesti, Strunga si Tomesti, fiecare dintre acestea primind cate 1,1 milioane lei.

Localitatile Ungheni si Golaesti vor utiliza fondurile pentru refacerea unor poduri si podete, iar Tomestiul pe infiintarea unei retele de alimentare cu apa in satele din componenta comunei.

Fondurile acordate pentru reabilitarea podurilor si podetelor vor primi localitatile Cozmesti, Dobrovat, Dumesti, Golaesti, Helesteni, Siretel, Barnova, Ceplenita, Lespezi, Popricani, Todiresti, Ungheni si Valea Seaca.

De asemenea, banii vor fi folositi pentru infiintarea unor canalizari in comunele Bivolari, Scobinti, Strunga si Ion Neculce, pentru constructia unor retele de aductiuni de apa in localitatile Bals, Braesti, Cotnari, Tibana, Strunga si Tomesti, iar la Raducaneni va fi construit un sistem ecologic de gestionare a deseurilor menajere.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.