Masterplanul de apa pentru judetul Dolj se ridica la 177 milioane de euro

Masterplanul de apa al judetului Dolj, in care sunt cuprinse 54 din cele 111 unitati administrativ – teritoriale, se ridica la valoarea de 177 milioane de lei, iar proiectul va fi accesat prin intermediul Programului Operational Sectorial de Mediu.

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, in cadrul unei intalniri cu 18 din cei 54 de primari ale caror localitati sunt cuprinse in masterplan, ca daca Uniunea Europeana va accepta finantarea acestui proiect, Doljul si-ar putea rezolva in cativa ani problema alimentarii cu apa, a canalizarii si a epurarii apelor uzate.

“Daca acest proiect va fi finantat, problemele din Dolj legate de apa si canalizare vor fi rezolvate. Pentru ca este vorba de o suma asa de mare, proiectul trebuie depus direct la Bruxelles, iar de acest lucru se ocupa doua firme de consultanta”, a spus presedintele Consiliului Judetean Dolj.

La randul sau, Denisa Buzatu, directorul executiv al Organismului Intermediar Programul Operatioanl Sectorial de Mediu 4 Sud Vest Oltenia, a declarat ca acest masterplan este un proiect ambitios, insa primarii trebuie sa se implice mai mult pentru a rezolva anumite probleme de natura tehnica, cum ar fi realizarea studiilor topografice si incheierea unui protocol cu Compania de Apa “Oltenia” din Craiova, fara de care nu se pot accesa fondurile.

“Acest proiect nu se poate realiza decat prin intermediul Companiei de Apa “Oltenia” care va prelua patrimoniul in cea ce priveste furnizarea de apa din fiecare localitate. Primariile trebuie sa realizeze evaluarile necesare pentru preluarea patrimoniului”, a spus Denisa Buzatu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.