Rezultatele financiare ale Millennium Bank indica dezvoltarea constanta a companiei

Rezultatele financiare ale Millennium Bank pentru prima jumatate a anului 2008 depasesc estimarile. Compania isi continua dezvoltarea puternica si isi consolideaza pozitia pe piata financiara locala.

La 30 iunie 2008, suma totala a activelor a ajuns la 204 milioane euro, o valoare cu 150% mai mare decat cea inregistrata la 31 decembrie 2007. Volumul total al imprumuturilor a fost de 133 milioane euro, in crestere cu 261% in comparatie cu sfarsitul anului 2007. Valoarea imprumuturilor acordate persoanelor fizice a depasit suma de 50 milioane euro – cu 235% mai mult decat in decembrie 2007 – in timp ce imprumuturile pentru persoane juridice au crescut cu 271% in comparatie cu sfarsitul anului 2007, ajungand la 83 milioane euro. Totalul sumelor atrase de la clienti (depozite, conturi curente si conturi de economii) a fost de 75 milioane euro, cu 94% mai mare decat la finalul anului trecut.

Veniturile totale au atins cifra de 9,6 milioane euro, in timp ce profitul operational a fost de 5 milioane euro. Pierderile inregistrate de Millennium Bank reprezinta rezultatul direct al investitiilor considerabile facute de banca, iar evolutia lor, la sfarsitul lui iunie 2008, a fost mai buna decat estimarile. Millennium Bank a inregistrat pierderi de numai 13,6 milioane euro, considerabil mai putin decat planul, datorita unui sistem eficient de management al costurilor.

“Rezultatele financiare ale Millennium Bank se situeaza peste estimarile initiale pentru aceasta perioada. Ne-am bucurat de o lansare de succes si detinem in acest moment o afacere de succes. Continuam sa depasim obiectivele stabilite si previziunile analistilor financiari, iar acest fapt ne incurajeaza angajamentul fata de piata locala si planurile de investitii Millennium Bank in Romania pentru urmatorii ani”, a declarat Jose Toscano, CEO Millennium Bank.

Strategia pentru 2008 include investitii menite sa dubleze numarul de sucursale pana la sfarsitul anului. La finalul lui iunie 2008, numarul clientilor activi a depasit 11.000, iar numarul de angajati a ajuns la 559 de persoane. Pana in decembrie 2008, echipa Millennium Bank va creste, reunind pana la 850 de persoane.

In iunie 2008, Millennium Bank a lansat o campanie agresiva de publicitate pentru promovarea cardurilor de credit Visa Clasic si Visa Gold. Campania media s-a desfasurat in perioada 16 iunie – 13 iulie si a cuprins toate tipurile de media: TV, online, print si outdoor.

Millennium Bank, subsidiara celui mai mare grup privat din Portugalia, Millennium bcp, si-a inceput activitatea activitatea pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 2007 prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. Millennium Bank se adreseaza atat companiilor cat si populatiei, printr-o gama larga de produse. Investitia initiala pentru Romania a fost de 40 milioane euro, iar pana la sfarsitul anului 2011, banca estimeaza o investitie de 300 milioane euro, urmand ca numarul sucursalelor sa ajunga la 100, pana la sfarsitul anului 2009. Millennium bcp are o retea de peste 1.500 de agentii in Portugalia, Polonia, Grecia, Mozambic, Angola, SUA, Turcia si Romania.

Millennium bcp (Banca Comerciala Portugheza) este un exemplu de succes pe piata bancara europeana. Fondata in 1985, cu active in valoare de 79,3 miliarde de Euro ( 111 miliarde USD) si cu un venit net in 2006, de 780 milioane de Euro (1,092 miliarde USD), Millennium este liderul pietei bancare portugheze, iar la nivel international se pozitioneaza intre primele 100 grupuri financiare. Millennium bcp este listata la peste 40 de burse nationale si internationale, cu o prezenta semnificativa pe Euronext PSI Servicii Financiare PSI-20, DJ Eurostoxx, Bebanks, Euronext 100, din Lisabona, Frankfurt, Londra si Amsterdam. La data de 31.12.2007, capitalizarea pietei bursiere s-a ridicat la valoarea 9.7 miliarde de Euro.

Millennium bcp ofera o gama larga de produse si servicii, printre care credite de consum, depozite, fonduri de investitii, imprumuturi ipotecare, banking comercial, leasing, factoring, asigurari, banking de investitii, private banking si managementul activelor. O atentie speciala este acordata serviciului de Internet banking, apreciat in Europa pentru calitatea si inovatia sa. De la infiintare, Millennium bcp a fost recunoscuta pentru dinamismul, inovatia, competitivitatea, rentabilitatea si puterea sa financiara. S-a remarcat ca leader incontestabil pe diferite zone din cadrul afacerilor financiare din Portugalia si a devenit un pilon de referinta la nivel international, in distributia de produse si servicii financiare.

De-a lungul anilor, Millennium bcp si-a extins operatiunile pe piete internationale, in special in tarile europene cu un potential de dezvoltare ridicat, precum Polonia, Grecia, Turcia si recent Romania. in acelasi timp, Millennium bcp dezvolta operatiuni autonome pe diverse piete, care, fie au o legatura istorica cu Portugalia, fie se remarca prin prezenta unor comunitati portugheze puternice: Millennium bim (Mozambique), Millennium Angola (Angola) si Millennium bcp (USA). Toate operatiunile se desfasoara sub egida Millennium. Millennium bcp este o banca multinationala care isi propune crearea de valori pe piete cheie selectate in functie de profilul de risc si potentialul de dezvoltare economica. Millennium bcp isi doreste sa fie recunscuta pe plan international pentru calitatea si inovatia ce caracterizeaza produsele si serviciile sale financiare.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.