Trei milioane de euro, investite in sistemul de termoficare din Braila

Trei milioane de euro vor fi investite, anul acesta, de la bugetul de stat si cel local al municipiului Braila, pentru reabilitarea retelei secundare a sistemului de termoficare si pentru modernizarea punctelor termice, care apartin SC CET SA.

Primul proiect reprezinta reabilitarea sistemului de transport a energiei termice, in sensul modernizarii retelei secundare de distributie a energiei termice prin inlocuirea conductelor cu unele noi, preizolate si achizitia unui sistem de monitorizare a retelelor de termoficare.

Cel de-al doilea obiectiv de investitii se refera la derularea celei de a doua etape de modernizare a punctelor termice din municipiu si a dispeceratului.

Directorul general al SC CET, Ionel Patrascu a declarat ca anul acesta se vor executa lucrarile de reabilitare a sistemului de transport a energiei termice prin inlocuirea conductelor, urmand ca anul viitor sa se finalizeze si etapa a doua de modernizare a punctelor termice din oras.

Valoarea totala a investitiilor, pentru care municipalitatea a aprobat alocarea de la bugetul local a contributiei proprii in programul “Termoficare 2008-2015” este de 11,73 milioane lei, aproximativ trei milioane de euro.

Jumatate din finantare este asigurata de la bugetul de stat, iar diferenta de la bugetul local, ceea ce inseamna ca efortul financiar al municipalitatii este de 5,86 milioane lei, bani care au fost deja alocati prin votul consilierilor locali.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.