Bulgaria solicita deblocarea fondurilor UE

Conform France Press, guvernul bulgar de centru-stanga a anuntat ca a pregatit un plan de masuri urgente pentru a ameliora gestionarea fondurilor europene pe care le primeste tara si pentru a obtine deblocarea fondurilor care ii erau destinate, acestea ajungand la circa 800 de milioane de Euro.

In cadrul unei reuniuni a partidului sau, premierul Serghei Stanisev a declarat faptul ca Bulgaria va tine cont de criticile adresate de Comisia Europeana intr-un mod cat mai eficient posibil si cu masuri concrete.

In acelasi timp, vicepremierul bulgar responsabil cu gestionarea fondurilor europene, Meglena Plugcieva, a precizat ca Guvernul a format un grup compus din experti din diferite ministere, pentru a imbunatati controalele privind utilizarea de catre Sofia a subventiilor europene.

Meglena Plugcieva a declarat ca Bulgaria isi va dubla eforturile in incercarea de a convinge Uniunea Europeana sa deblocheze, in septembrie, fondurile suspendate si ca, pentru a atinge acest obiectiv, va solicita ajutorul expertilor europeni.

In ultimul raport publicat, Comisia Europeana a subliniat ca lacunele grave observate la nivelul capacitatilor administrative si judiciare impiedica Bulgaria sa profite pe deplin de fondurile europene, cu atat mai mult cu cat in Bulgaria inca se mai regaseste problema coruptiei la nivel inalt si a criminalitatii organizate.

Vicepremierul bulgar Meglena Plugcieva a anuntat ca tara sa va infiinta o agentie sau un minister, care va avea drept sarcina gestionarea fondurilor UE.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.