Opt tineri ieseni vor primi 120 mii Euro

Reprezentantii Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Iasi a anuntat ca s-a afisat lista cu persoanele acceptate pentru evaluare in cadrul programului Start, de finantare a tinerilor afaceristi.

In acest fel, proiectele a opt ieseni fac parte din lista celor care vor fi evaluati. Valoarea proiectelor este de peste 400 mii lei. La nivel de regiune, au fost acceptate un numar de 13 proiecte pentru a fi evaluate.

De asemenea, exista si o lista de asteptare, care cuprinde inca 10 ieseni. In regiunea de Nord Este, sunt un numar de 28 de proiecte, cu o valoare ce depaseste 4 milioane lei.

Dupa acceptarea proiectelor, solicitantii trebuie sa depuna planul de afaceri, alaturi de documentele justificative, la sediul OTIMMC Iasi, in termen de 10 zile de la data primirii instiitarii cu privire la acceptarea in vederea evaluarii documentatiei. Acestea vor fi evaluare in maxim 10 zile de la depunerea lor.

Daca documentele nu vor fi depuse la timp, solicitantul nu va mai beneficia de prevederile acestui program.

Dupa perioada de evaluare, va fi afisata, pe site-ul Ministerului IMM, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale si al OTIMMC, lista cu solicitantii admisi si respinsi in urma evaluarii.

Persoanele admise vor primi prin intermediul postei sau prin fax, un contract de finantare insotit de notificarea privind acordul de principiu pentru finantare.

In ceea ce priveste persoanele fizice, acestea vor primi numai o instiintare privind acceptarea planului de afacere la finantare.

Laura Craiciu, reprezentantul OTIMMC Iasi declara ca persoanele fizice declarate acceptate pentru finantare au obligatia ca in termen de 15 zile de la primirea notificarii privind acordul pentru finantare sa se inregistreze ca persoana fizica autorizata, intreprindere individuala sau familiala sau ca societate comerciala.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.