A fost depus un nou proiect in Regiunea Vest in cadrul Axei Prioritare 2 a Programului Operational Regional

La sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest a fost depus de catre Consiliul Judetean Caras-Severin proiectul cu titlul “Modernizare DJ 582, Valiug – Slatina Timis”, in cadrul Axei Prioritare 2, Domeniul major de intreventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane-inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura” al Programului Operational Regional 2007-2013.

Valoarea totala a proiectului este de 121.143.474,55 RON (aproximativ 32.568.076,61 EUR), din care 89.049.304,12 RON reprezinta asistenta nerambursabila solicitata, iar durata de implementare a proiectului este de 36 luni.

Axa prioritara 2 “Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale” lansata oficial in data de 10 septembrie 2007, vizeaza reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, a strazilor urbane, precum si constructia/reabilitarea soselelor de centura cu statut de drum judetean/urban, avand un rol important in economia regiunilor, intrucat reprezinta o preconditie a dezvoltarii regiunilor si a unor zone mai izolate in cadrul regiunilor.

In cadrul acestei axe prioritare exista un singur domeniu major de interventie respectiv 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane-inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”.

Obiectivul acestei axe il reprezinta imbunatatirea accesibilitatii regiunilor si mobilitatii populatiei, bunurilor si serviciilor, in vederea stimularii dezvoltarii economice durabile.

Alocarea financiara orientativa pentru Axa Prioritara 2 este de 876.711.006 Euro la nivel national, din care pentru Regiunea Vest sunt alocate 90.650.000 Euro.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.