Infrastructura este prioritatea Programului Operational Regional

In aceasta perioada se pot depune proiecte in cadrul Planului de dezvoltare urbana. Pentru axa prioritara 1, Sprijinirea Dezvoltarii durabile a Oraselor, in Regiunea Nord-Est sunt alocate 230 milioane Euro.

Iulian Mocanu, inspector de specialitate al Serviciului strategii si managementul proiectelor din cadrul Primariei Iasi, declara ca din suma totala alocata pentru finantarea reabilitarii infrastructurii din Regiunea Nord Est, o mare parte va reveni judetului Iasi, avand in vedere ca judetul Iasi este considerat pol de crestere, in timp ce judetele Bacau, Suceava, Neamt, Botosani reprezinta poli de dezvoltare. Diferenta dintre acesti poli este facuta de catre arealul de dezvoltare.

Proiectele de dezvoltare din orasele mai mici au un impact local, in timp ce proiectele demarate in municipiul Iasi au un impact regional, avand influenta si asupra oraselor din jurul lui.

Finantarea proiectelor va fi asigurata de Uniunea Europeana in proportie de 85 la suta, 13 la suta finantare nerambursabila de la Guvernul roman si 2 la suta din partea municipalitatii.

Vor mai fi renovate cladirile de pe strada Cuza Voda, imbunatatindu-se atat infrastructura utilitatilor, cat si cea stradala.

Aceasta axa prioritara are ca scop cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca prin reabilitarea infrastructurii urbane, imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv a serviciilor sociale, precum si prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.