Peste 80% dintre bulgari nu sunt interesati de programele UE

Vicepremierul bulgar Meglena Plugchieva a anuntat marti ca 80% dintre cetatenii tarii nu sunt interesati de informatii in legatura cu programele si oportunitatile de finantare oferite de Uniunea Europeana, informeaza Novinite.

Meglena Plugchieva, insarcinata cu monitorizarea absorbtiei fondurilor UE, a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Agentia MBMD.

Sondajul a fost realizat pe 1.200 cetateni bulgari, inclusiv reprezentanti ai unor firme mici si mijlocii, organizatii neguvernamentale, si firme de consultanta si a vizat interesul acestora pentru programele UE.

Potrivit sondajului, peste 50% dintre oamenii de afaceri si oficiali au afirmat ca sunt capabili sa gaseasca imediat informatii in legatura cu programele UE de care sunt interesati. Majoritatea cetatenilor obisnuiti insa nu numai ca nu stiu foarte multe despre acest lucru, dar nici nu sunt interesati de subiect.

Sondajul MBMD arata de asemenea ca numarul municipalitatilor bulgare cu proiecte pregatite pentru finantarea UE a crescut de la 40 la 50% din numarul total, aceasta insemnand o crestere cu 24%.

Sursa: EurActiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.