Milioane de euro pentru apicultori

In judetul Vaslui, vor beneficia de subventiile pe medicamente peste 100 de apicultori. Acest lucru s-a realizat prin intermediul unui proiect intocmit de catre Asociatia Crescatorilor de Albine Vaslui.

Pot beneficia de acest ajutor financiar apicultorii – persoane fizice, persoane fizice autorizate sau juridice – organizati in asociatii de crescatori de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producatori, constituite conform legislatiei in vigoare.

Prin intermediul acestui program se acorda fonduri pentru actiuni impotriza varroozei, pentru refacerea septelului apicol, prin achizitionarea de matci provenite din ferme de multiplicare, roiuri la pachet, roiuri pe faguri si familii de albine.

Pentru a obtine sprijinul financiar, apicultorii trebuie sa depuna un proiect la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, cu toate cheltuielile efectuate.

Valoarea fondurilor europene destinate apicultorilor romani este de aproximativ doua milioane de euro, in perioada 2008-2010, la care se adauga 13,4 milioane lei de la bugetul national.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.