Finantare pentru proiectele de dezvoltare a resurselor umane

Pana la inceputul lunii august, au fost depuse un numar de 525 de proiecte in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Dintre acestea, au fost acceptate un numar de 106 proiecte, in valoare de 294 de milioane lei.

Adrian Bodonea, director al Autoritatii de Management POSDRU afirma ca din cele 106 de proiecte selectate, 99% vor fi realizate in parteneriat. In cadrul acestora, 60% din beneficiari au incheiat acorduri numai cu parteneri nationali, 15,2% numai cu parteneri transnationali si 24,8% atat cu nationali cat si cu transnationali.

In lunile februarie, aprilie si iunie au fost lansate cereri de propunere de proiect.

Dintre acestea, cele din februarie si iunie au avut ca detinatie proiectele cu valoare cuprinsa intre 500.000 si 5 mil. euro, iar cererile din aprilie sunt pentru proiecte ce necesita o finantare intre 50.0000 si 500.000 de euro.

POSDRU este finantat de catre Fondul Structural European (FSE) si guvern, FSE avand disponibile fonduri de 4,253 de miliarde de euro, pentru dezvoltarea resurselor umane din Romania, in perioada 2007 – 2013.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.