Cooperare transfrontaliera de 12 milioane Euro

Reprezentantii Biroului Regional de Cooperare Transfrontaliera (BRCT) Iasi au selectat, in urma licitatiei din luna februarie, un numar de 70 de proiecte.

Sebastian Costea, expert in cadrul BRCT Iasi a declarat ca ultima licitatie Phare care a avut loc pe data de 19 februarie urmeaza a fi contractata. Proiectele propuse spre finantare sunt in numar de 70 si provin din patru judete, Iasi, Botosani, Vaslui si Galati.

Proiectele selectate au avut doua directii de finantare. Prima, a reprezentat-o dezvoltarea economica si sociala, aceasta fiind mai ample, valoarea proiectelor depasind suma de 50 mii Euro. Pentru aceasta categorie au fost inregistrate 42 de proiecte.

Pentru cea de-a doua categorie vor primi finantare 28 de proiecte transfrontaliere. Valoarea totala a celor 70 de proiecte este de aproximativ 12 milioane Euro, valoarea maxima de finantare acordata unui proiect este de 500 mii Euro. Toate proiectele au fost evaluate, s-au executat vizite pe teren pentru a se verifica daca toate conditiile au fost indeplinite. Asadar, urmeaza ca in perioada urmatoarele proiectele sa fie semnate.

Programul de vecinatate dintre Romania si Republica Moldova au avut doua prioritati, una pentru proiectele de peste 50 mii Euro, considerate proiecte mai mari, si a doua prioritate pentru proiectele de pana in 50 mii Euro, proiecte mai mici.

Pentru proiecte in valoare de peste 50 mii euro s-a avut in vedere protectia mediului si a naturii, managementul teritoriului si al frontierei, dezvoltarea economica locala, turism, precum si educatie si servicii sociale.

Proiectele cu o valoare mai mica de 50 mii euro au fost depuse in vederea realizarii de traininguri, schimburi culturale, promovarea culturala, actiuni sportive si festivalurilor.

Solicitantii eligibili ai acestui program au fost organizatiile nonprofit, autoritatile publice sau diferitele institutii.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.