Contracte de 42 mil. euro pentru lucrari de infrastructura finantate de UE

Astazi, 8 august, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) va semna astazi contracte de lucrari pentru doua proiecte de infrastructura, finantate prin Programul Operational Regional (POR), in valoare totala de 145 de milioane de lei (circa 42 mil. euro).

Primul contract ce va fi semnat prevede reabilitarea infrastructurii regionale de transport in regiunea Nord-Vest.

Valoarea totala a proiectului “Reabilitare drum Ciucea-Crasna-Varsolt” este de 85,6 mil. lei. Acesta va fi implementat de-a lungul a 32 de luni.

Al doilea proiect, “Modernizarea infrastructurii de acces in zona turistica Rachitele-Prislop-Ic Ponor”, are o valoare totala de 59,6 milioane de lei, fiind realizat intr-o perioada de 36 de luni.

Oficialii ministerului declara ca pana la aceasta data, in cadrul POR au fost semnate sase contracte de finantare pentru Axa prioritara 2, in valoare totala de 370,09 milioane de lei si zece contracte de finantare pentru Axa prioritara 6, in valoare de 44,28 milioane de lei.

Prin intermediul POR, Uniunea Europeana va oferi sprijin, in perioada 2007-2013, pentru dezvoltarea urbana, reabilitarea drumurilor judetene si a strazilor urbane, modernizarea infrastructurii serviciilor sociale, de sanatate, pentru situatii de urgenta si a celei educationale, dezvoltarea mediului de afaceri regional si local, valorificarea patrimoniului cultural si promovarea potentialului turistic al Romaniei.

Bugetul total al Programului Operational Regional ajunge la suma de 4,4 miliarde de euro pentru perioada 2007-2013.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.